Uutiset

Kirjoittaja: Kati Budén / Marketing Communication Manager
Julkaisupäivä: 2024-08-28

Ympäristöraportti 2023: tuloksellista liiketoimintaa oman toiminnan tehostamisella ja avoimella raportoinnilla

Jaa:

Me Edita Primassa uskomme, että maapalloa ja ihmiselämää kunnioittava tuloksellinen liiketoiminta on saavutettavissa ja että se rakentuu poikkeuksetta avoimuudelle, luottamukselle ja välittämiselle. Konkreettista vastuullisuusmuutosta edistävänä toimijana kannamme yhteiskunnallisen vastuumme ja haluamme huolehtia tulevien sukupolvien elinoloista ja kohtelemme aina reilusti omia työntekijöitämme, asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme.

Edita Prima on tehnyt kestävää liiketoimintaa tukevia konkreettisia tekoja jo noin 20 vuotta ja tavoitteenamme on pienentää kaikesta toiminnastamme aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Vastuullisuustoimet perustuvat aina ensin hiilijalanjäljen minimointiin ja sen todentamiseen raportoinnilla. Ensimmäinen ilmastoraporttimme julkaistiin jo vuonna 2004. 

Vuoden 2023 ympäristöraportti on julkaistu ja raportin tulokset ovat jälleen erinomaisia

Vastuunkanto ympäristöasioissa vaatii selkeät päämäärät, jotta tiedetään, mitä kohti teemme parannuksia. Vuosittain julkaistavassa ympäristöraportissa kuvaamme yrityksen ympäristötavoitteet ja toimenpiteet sekä raportoimme asetettujen tavoitteiden onnistumisesta. 

Meille tärkeimmiksi ympäristöpäämääriksi on valittu neljä painopistealuetta, joissa kaikissa pyritään jatkuvaan parantamiseen: 

  1. ekologisesti kestävät hankinnat

  2. jätteen minimointi

  3. hiilijalanjäljen minimointi

  4. energiatehokkuus

Onnistumme jälleen vuonna 2023 saavuttamaan merkittäviä tuloksia jätteen minimoinnin sekä energiatehokkuuden osalta. Kokonaisjätemäärä Edita Primassa sekä absoluuttisesti mitattuna että suhteessa paperin kulutukseen saavutti yli 15 vuoden seurantajakson alhaisimman arvon. Energiatehokkuutta onnistuimme jälleen parantamaan alentamalla sähkönkulutusta -6 % edelliseen vuoteen verrattuna saavuttaen yli 15 vuoden seurantajakson alhaisimman arvon.

Voit tutustua tarkemmin Edita Priman vuoden 2023 ympäristöraporttiin tämän linkin takaa. Raportti aukeaa suoraan selaimessa, joten sitä ei tarvitse ladata. 

Näin pienennämme hiilijalanjälkeämme

Tavoitteenamme on pienentää kaikesta toiminnastamme aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Suurimmat päästömme syntyvät tuotannosta, joten pyrimme kehittämään tuotannon toimintaa sellaiseksi, että se kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Tästä syystä seuraamme oman toimintamme vaikutuksia vuosittain sekä opastamme asiakkaitamme asiakasviestinnän tehostamisessa tavoitteena minimoida paperin käyttöä ja syntyvän hukkamateriaalin määrää. 

Vuonna 2024 Edita Primalle on myönnetty South Pole:in  "Funding Climate Action" -merkki. South Pole on on kansainvälinen ilmastokonsulttiyritys ja merkki osoittaa että päästövähennystavoitteemme ovat parhaiden käytäntöjen mukaisia. Merkin saavuttamiseksi yrityksen on päästölaskennan ohella asetettava kunnianhimoisia, Pariisin sopimuksen kanssa linjassa olevia tavoitteita päästöjen vähentämiseksi, sekä kumottava päästöt, joita ei voida välttää. Vuonna 2023 ​​Edita Prima on kompensoinut 1953 tonnia hiilidioksidipäästöjä tukemalla South Polen aurinkoenergiaprojektia Vietnamissa.

Edita Priman hiilijalanjäljen laskenta on tullut viime vuosina selvästi aikaisempaa kattavammaksi. Vuonna 2022 raaka-aineet liitettiin ensimmäisen kerran mukaan laskentaan ja vuonna 2023 laskentaan lisättiin ostetut palvelut. Merkittävimmät päästölähteet vuonna 2023 olivat raaka-aineet (52 % kaikista päästöistä), kuljetukset (28 % päästöistä), ostetut palvelut (8 % päästöistä) ja kaukolämpö (6 % päästöistä). Nämä neljä päästölähdettä edustavat 95 % kokonaispäästöistä.

Tarkemmin Edita Priman hiilijalanjäljestä vuosilta 2008-2023 löydät ympäristöraportistamme.

Kestävä liiketoiminta edellyttää avoimuutta ja yhteistyötä

Ympäristövastuu vaatii avoimuutta, luottamusta ja yhdessä tekemistä kestävän tulevaisuuden eteen. Vastuullisuus ei ole yritykselle enää vaihtoehto vaan elinehto. Ympäristöstämme huolehtiminen on meidän kaikkien vastuulla ja myös lainsäädännön keinoin pyritään parantamaan yritysten ympäristöraportointia. 

Vastuullisuustyömme tavoitteena on tukea vihreää siirtymää, pienentää aina ensisijaisesti omasta toiminnastamme aiheutuvia päästöjä sekä kannustaa myös asiakkaitamme ja sidosryhmiämme entistä ympäristöystävällisempään liiketoimintaan. Hiilijalanjäljen vähentämisen lisäksi huolehdimme sujuvasta asiakasviestinnästä, nykyaikaisesta tietoturvasta, kattavasta tietosuojasta, reiluista työehdoista, säännöllisistä asiakastyytyväisyyskyselyistä, omien eettisten toimintaohjeidemme noudattamisesta sekä henkilöstömme kouluttamisesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Me Edita Primassa uskomme, että maapalloa ja ihmiselämää kunnioittava tuloksellinen liiketoiminta on saavutettavissa ja että se rakentuu poikkeuksetta avoimuudelle, luottamukselle ja välittämiselle.

Nyt jos koskaan on aika tehdä kestävää yhteistyötä.

Lue lisää Edita Priman vastuullisuudesta täältä

Kommentit ovat erittäin tervetulleita ja arvostettuja