Blogi

Kirjoittaja: Pekka Ollikainen / Key Account Manager
Julkaisupäivä: 2022-09-14

Tulostuskustannusten hallinta kustannusten nousukautena

Jaa:

Maailmaa kurittavat pitkittynyt Covid-epidemia, Ukrainan sota ja maailmanlaajuinen logistinen sekaannus. Teollisuudelle viimeaikoina erityisesti kohonneet energiakustannukset ovat aiheuttaneet harmia. Tämä näkyy myös paperitehtailla ja tulostustaloissa. Rajallisen saatavuuden ja pitkien toimitusaikojen lisäksi monen paperilaadun hinta on noussut ennätyksellisen paljon ja tavallista nopeammin. Markkinatilanteesta on tullut aiempaa vaikeammin ennustettava, mikä aiheuttaa haasteita paperia tarvitsevien yritysten toimintaan.

Kuljetuskustannuksien sekä raaka-aineiden ja energian hinnat ovat nousseet rajusti, mikä on laittanut esimerkiksi paperi- ja kirjekuoritehtaat ahtaalle. Tämän hetkisten ennusteiden mukaan tulevan talvikauden aikana ei energiakustannuksien osalta ole luvassa alentumista vaan pikemminkin hinnoissa on edelleen nousupainetta.

Digitaalisuus ohjaa paperittomuuteen, mutta kuluttajat ja lainsäädäntö hidastavat muutosta. Moni valitsee mieluiten paperisen kirjeen, joka on koettu tutkimuksissa ylivoimaiseksi tavaksi sisäistää viranomaisilta saatavaa viestintää. Toki sähköisen kanavankin suosijoita löytyy ja tätä puolustaakin nopea tiedon välittyminen, helppo arkistointi ja saatavuus aina esim mobiililaitteella. Kirjeiden vastaanottajien lukutottumuksen muutos kiinnostaa myös kirjeitä lähettäviä yrityksiä ja viranomaisia. Kirjeiden lähetyskustannukset ovat isoilla toimijoilla jopa miljoonia euroja vuodessa ja niihin kohdistuvat vuosittaiset yli kymmenen prosentin korotukset ovat rahallisesti merkittäviä. 

Miten tulostuskustannusten riskejä voi yrittää hallita? 

Kohoavia jakelukustannuksia voi pienentää ottamalla käyttöön Postin jakelun rinnalle toisen jakeluoperaattorin eli Jakeluyhtiö Suomen. JYS tarjoaa jakelupalveluita Suomessa alueellisesti ja jakelupeitto on noin 40 %. Palvelun käyttöönotto edellyttää sopimusta ja toteutus ei vaadia asiakkaalta mitään omia toimenpiteitä. Me Edita Primassa huolehdimme tiedonkäsittelyn yhteydessä, että JYS-alueella oleviin osoitteisiin ohjataan kaikki mahdolliset kirjeet ja näin asiakas saa merkittävän kustannushyödyn.

Lisäksi tuotantokustannusten nousua vastaan teemme merkittävästi työtä. Kilpailutamme useita toimijoita ja pyrimme tällä varmistamaan, että kustannuksien mahdolliset nousut olisivat ennustettavia ja mahdollisimman maltillisia. Olemmekin auttaneet useita yrityksiä saavuttamaan merkittäviä kustannusäästöjä tehostamalla heidän tulostus- ja kirjeposti kokonaisuuttaan. Tämän myötä tunnistamme piirteitä, joiden perusteella voi arvioida tulostuksen ja jakelun hallinnan tasoa yrityksissä ja organisaatioissa. 

Ympäristöystävällisia tulostusratkaisuja kustannustehokkaasti

Kustannustehokkuuden lisäksi on tärkeää toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Olemme panostaneet jo pitkään vahvasti ympäristöasioiden parantamiseen. Olemme oikeutettuja käyttämään Pohjoistamaista Ympäristömerkkiä (Joutsenmerkki) ja olemme olleet hiilineutraali yritys jo vuodesta 2010. Eli kauttamme toimitetut asiakasviestinnän tulostettavat materiaalit on mahdollista merkitä Joutsenmerkillä ja näin kertoa vastaanottaville asiakkaille ympäristöasioiden huolehtimisesta.

Lataa ilmainen opas optimaalisen tulostuspalvelun toteuttamiseksi

Olemme tehneet aiheesta myös oppaan, jonka tarkoituksen on avata ytimekkäästi, kuinka voisit tehostaa ja säästää kirjepostin kustannuksissa optimoimalla datasi, tulostamisesi ja kirjejakelusi matkalla kohti paperittomuutta. Tämän oppaan avulla hyödynnät ilmaiseksi meidän yli 160 vuoden aikana oppimat asiat tehokkaampaan kirjepostin suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Kuvaamme oppaassa, miten osaava palvelukumppani voi auttaa lähtötilanteen selvittämisessä, ongelmien kuvaamisessa ja toiminnan optimoimisessa. Oikea kumppani voi myös auttaa hyödyntämään uusimmat teknologiset ratkaisut mm. digitaalisten postilaatikoiden muodossa. Kaikella tällä vapautetaan säästöjen kautta rahaa digitaalisten asiakasviestintäratkaisuiden edistämiseen.

Lataa ilmainen opas optimaalisen tulostuspalvelun toteuttamiseen tästä.

Haluaisimme aivan ehdottomasti auttaa myös teitä optimoimaan teidän kirjepostituksenne mahdollisimman tehokkaaksi. 

Pekka Ollikainen

Key Account Manager

+358 40 860 2651

pekka.ollikainen@edita.fi

Kommentit ovat erittäin tervetulleita ja arvostettuja