Uutiset

Kirjoittaja: Kati Budén / Marketing Communication Manager
Julkaisupäivä: 2024-01-08

Edita Group ja PostNord Strålfors luopuvat Edita Primaa koskevasta yrityskaupasta

Jaa:

Edita Group Oyj tiedotti kesäkuussa 2023 myyvänsä tytäryhtiönsä Edita Prima Oy:n pohjoismaiselle viestintäratkaisujen tarjoajalle PostNord Strålforsille. Tuolloin todettiin, että yrityskauppa on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston (”KKV”) hyväksynnälle. KKV ilmoitti siirtävänsä kaupan jatkokäsittelyyn 3.11.2023. Joulukuussa KKV ilmoitti kaupan osapuolille, että tähänastisen tutkinnan valossa olisi epätodennäköistä, että yritysjärjestely voitaisiin toteuttaa ilman ehtoja.

Tutustuttuaan huolellisesti KKV:n näkemyksiin yrityskaupan kilpailuvaikutuksista, mukaan lukien KKV:n jatkokäsittelypäätöksessään esittämät seikat, Edita Group Oyj ja PostNord Strålfors Oy ovat yksimielisesti päättäneet keskeyttää kaupan ja jatkaa liiketoimintaansa erillisinä yrityksinä.

”Uskomme, että yhdessä PostNord Strålforsin kanssa Edita Prima olisi voinut palvella asiakkaitaan entistäkin kattavammin. Yrityskaupan peruuntuminen on hyvin valitettavaa. Vaikka KKV ei vielä ollut antanut lopullista ratkaisuaan asiassa, emme nähneet enää mahdollisuuksia jatkaa yrityskauppaprosessia. Edita Prima jatkaa toimintaansa painetun ja digitaalisen asiakasviestinnän palvelujen tarjoajana osana Edita Groupia kuten ennenkin. Edita Priman johto ja henkilökunta ovat tehneet hienoa työtä, joka näkyy yhtiön kasvuna ja menestyksenä. Vuosi 2023 oli erinomainen ja jatkamme yhtiön kehittämistä edelleen ”, toteaa Edita Group Oyj:n va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

Lisätietoja:

Kristiina Kujala
va. toimitusjohtaja, talousjohtaja
Edita Group Oyj
040 0761 752, kristiina.kujala@editagroup.com

Edita Group

Edita Group auttaa asiakkaitaan viestimään tehokkaammin ja tuottaa asiakkaidensa käyttöön luotettavaa tietoa niin painettuna kuin digitaalisesti.

Konsernissa on kolme liiketoiminta-aluetta: Edita Prima on erikoistunut yritysten ja organisaatioiden asiakasviestinnän palveluihin. Edita Oppiminen ja Edita Lakitieto tuottavat opettajien ja juristien työn tueksi oppimateriaaleja, verkkopalveluita, kirjoja ja koulutuksia. Yhtiön liikevaihto 18 kuukauden pituisella tilikaudella 1.1.2021–30.6.2022 oli yhteensä 87,3 MEUR, ja sen palveluksessa on noin 200 henkilöä.

www.editagroup.com

Kommentit ovat erittäin tervetulleita ja arvostettuja